Lees hier hier hoe wij met Covid-19 omgaanWerkwijze

Volwassenen doorlopen het volgende stappenplan wanneer zij onze hulp inschakelen:

Stap 1: Afspraak maken

Maak telefonisch of via onze website een afspraak in één van onze praktijken in Heemskerk of Alkmaar. U kunt ervan verzekerd zijn dat privacy en discretie bij Het Kruispunt gewaarborgd zijn. Sfeer en vertrouwen vinden we erg belangrijk.

Stap 2: Intakegesprek

Tijdens de eerste afspraak volgt een intakegesprek. Tijdens dit gesprek neemt de bekkenfysiotherapeut ruim de tijd voor een gesprek over uw klachten en er wordt gesproken over de mogelijke behandeling. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen tijdens dit gesprek en proberen wij alles zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Stap 3: Dagboek

Ten behoeve van de behandeling krijgt u van ons een dagboek mee om uw drink-, plas- en ontlastingspatroon bij te houden.

Stap 4: Fysiotherapeutisch onderzoek

Na het intakegesprek volgt een fysiotherapeutisch onderzoek. Hoe zijn de bewegingen van de lage rug en van het bekken? Hoe staat het met de werking van de bekkenbodemspieren? Voor dat laatste is eventueel een inwendig onderzoek gewenst. Een inwendig onderzoek vindt nooit tijdens een eerste behandeling plaats. Ook kijken we in overleg met u of er een afspraak nodig is met onze psycholoog/seksuoloog, de osteopaat, massagetherapeut of de diëtiste waar we mee samenwerken.

Stap 5: Behandelplan op maat

Met alle verzamelde gegevens maken we een behandelplan op maat voor de vervolgbehandelingen met onze bekkenfysiotherapeut die u leert de spieren rond uw bekken te herkennen en te (her)gebruiken, zodat de bekkenbodem en de omliggende spieren weer goed gaan samenwerken. Ze helpt u bovendien om weer de controle te krijgen over het vullen en legen van de blaas en darmen. Tenslotte krijgt u adviezen over uw lichaamshouding, een goede ademhaling en een betere manier van bewegen. Deze punten worden opgenomen in het behandelplan dat we uiteraard graag met u bespreken.

Behandeling van kinderen

Bij de behandeling van kinderen wordt hetzelfde stappenplan doorlopen, alleen wordt er tijdens het intakegesprek extra aandacht besteed aan het kind zelf en de kennismaking. De behandeling van kinderen gebeurt op een speelse en ontspannen manier. Hiervoor beschikt Het Kruispunt over spel- en voorlichtingsmateriaal dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen.

Vragenlijst kinderen

Ter voorbereiding op het oudergesprek vragen wij ouders een oudervragenlijst volledig in te vullen. Hierin staan vragen over het plas- en ontlastingsgedrag van uw kind en de voorgeschiedenis. Dankzij deze vragenlijst beschikt de bekkenfysiotherapeut over voldoende informatie over de klachten als voorbereiding op het oudergesprek zelf, wat meestal de 2e behandeling is.

Huisregels en Tarieven

Via deze link vindt u onze tarieven en huisregels.


Heeft u een klacht over uw fysiotherapeut? U leest hier meer over onze klachtenregeling.